Főooldal
Bemutatkozunk

Bemutatkozunk

 

https://www.facebook.com/csigabiga.csoport.7

Szent Kinga Katolikus Óvoda – Bemutatkozunk

Településünk Jász- Nagykun –Szolnok megyében Kelet Magyarország középső részén terül el, a Tisza partján. Községünk gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik, Magyar Örökség díjat nyert, egyedi természeti értékként itt található Közép –Európa legnagyobb egybefüggő tavirózsa populációja.

Községünkben egy óvoda működik, amely Kőtelek legszebb környezetében, a tájvédelmi körzet közepén található.

Az óvoda épülete különleges, bizonyítva azt az egyediséget, ami a megépítését jellemezte, hiszen a helyi lakosság segítségével épült 1985-ben. Különleges azért is, mert felülnézetből kivehető, hogy teknősbékaformát ábrázol. Három csoportszobával és egy tornateremmel rendelkezünk.

Az óvodai nevelésünk gyermekközpontú, ennek megfelelően a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszik.

„Íme, én veletek vagyok mindennap a világ végéig”(Mt. 28,19-20)

A katolikus óvoda egész napja, a játék, a munka, a tanulás, valamint a közösség- formálás sajátos világszemlélettel történik.

A gyermek Isten ránk bízott ajándéka. Szüleinek olyan kincse, amelynek értékét gyakran kevéssé ismerik, – s a katolikus óvoda, evangelizáló munkája során ez a kincs a szülő számára fokozatosan föltárul.

Sok gyermek a katolikus óvodában szerzi első vallásos ismereteit. Életkori sajátosságaiból fakadóan fontos, hogy kezdetben az őt körülvevő felnőttek (óvónők és dajkák) élete példájából tapasztalja meg Isten szeretetét.

Katolikus nevelési programunk szemléleteként az óvoda minden dolgozója azon munkálkodik, hogy az idejáró gyermekek hittel teli szeretetben, derűs légkörben, életkori igényeiknek megfelelő testi, lelki, értelmi, és kapcsolatteremtő-együttműködő képességeiket harmonikusan fejlesztő napi ritmusban éljék mindennapjaikat.